Thursday, November 19, 2009

Mari BelajaR Bahasa KoreA






Anheosayo.. Haru be wooda hanguel soop ni da!

Dari pagi buat kerja sambil layan lagu-lagu korea. Agak heaven gak la sambil berangan actor-actor korea ada kat depan mata..kakakakaka.. Well, sekarang dah jatuh cinta dengan korean drama n dalam masa 2 minggu ni gak dah explore website www.omniglot.com sebab gigih nak belajar bahasa korea.

Dalam petak merah tu tandanya matapelajaran yang telah saya buat latihan tulisan dan bacaan. terima kasih..:)

Ad-darsu ula (Ni Bahasa Arab)= Matapelajaran pertama : Mempelajari history of korean language (agak merapik gakla sebab tak suka matapelajaran sejarah..

Ad-Darsu assani (sekarang): sedang belajar menulis 20 hanguel alphabet yang sekarang baru 10 saya buat latihan menulis dan bacaan.

Ad-Darsu Athalith : Nak belajar tulis vowels plak

Ad-Darsu Rabi' : Nak merangkak-rangkak belajar membaca dan mengenal maksud bahasa korea yang basic

Sekarang pun tengah belajar melalui korean flash card. Agak menarik kerana tiap hari www.korean-flashcards.com akan hantar pelajaran baru ke email. Apa yang menarik siap disediakan secara audio. So that you can learn how to pronounce korean language correctly...

Well...sesiapa yang berminat sila la lawati laman2 web di atas. Seronok tau. Kena rajin cari website yang boleh kita manfaatkan..tapi kena ingat..belajar tanpa guru..sesat.. Kalau ada pulus lebihan boleh lah ambil short course untuk Korean Language ni.




antara latihan yang sedang saya buat...

satu lagi website: www.lifeinkorea.com/Language/korean.cfm?subject=phrases
Ini adalah untuk sesiapa yang nak belajar dengan cara sebutan.

4 comments:

Nana Rahman said...

hey u!!! housemate gigih... nasib baik dah tak de broadband, kalau tidak mesti layan my soju je.. ;)

nurheart said...

Sekarang dah pandai membaca tulisan korea (secara merangkak-rangkak) dan paling penting dah pandai tulis SARANGHAEYO...

SARANGHE......

Si Roti Kacang said...

belajar bahasa korea kat sini la....

:D

nurheart said...

boleh belajar melalui web yang saya syorkan....=)